4 aliați ai organismului pentru o imunitate puternică

imunitate puternică

1. Varza

Deși varza nu se află printre legumele preferate ale oamenilor, aceasta oferă foarte multe beneficii organismului, îmbunătățește tranzitul intestinal și întărește sistemul imunitar. Varza poate oferi o cantitate considerabilă de nutrienți, fiind totodată, bogată în vitamina C și antioxidanți, oferind aproximativ 70% din doza zilnică recomandată. În plus, varza este o sursă de fibre care contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, la scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățește sistemul digestiv.

2. Salata verde

Nu mai este un secret că salata verde este bogată în nutrienți și săracă în calorii. Potasiul, un mineral care se găsește în cantități importante în salata verde contribuie la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului și ajutând la dilatarea vaselor de sânge. În plus, este o sursă excelentă de vitamina A, vitamine de tip B și betacaroteni. Mai mult decât atât, datorită conținutului de magneziu, fier și potasiu, salata verde îmbunătățește și stimulează metabolismul organismului.

3. Mere

Merele sunt un produs accesibil și disponibil într-o gamă largă de sortimente și culori, de la galben pal și verde până la roșu intens. Merele roșii conțin un antioxidant numit quercetină. Studiile au arătat că quercetina poate ajuta la stimularea și întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioadele stresante. Alături de fibre și vitamina C, merele conțin un flavonoid numit phloridzin. Cercetătorii au descoperit că phloridzina poate diminua riscurile de a dezvolta osteoporoză la femeile aflate în postmenopauză. Studiul a arătat că acest flavonoid îmbunătățește factorii de inflamație și poate crește densitatea osoasă.

4. Berea consumată cu moderație

Unul dintre ingredientele berii este hameiul, bogat în antioxidanți, asigură aproape 20% din compușii fenolici ai berii. Alături de vitaminele B, hameiul contribuie la întărirea sistemului imunitar. Bogată mai ales în vitaminele B2, B3, B6, B9 și B12, în condițiile unui consum moderat, berea poate contribui la un nivel crescut de absorbție al acestora. În plus, vitaminele de tip B prezente în bere contribuie la starea de bine a organismului, stimulează sistemul imunitar și oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Berea este o băutură aliment compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, cereale și drojdie, ce furnizează organismului vitamine și minerale, necesare pentru a-i asigura funcționarea la nivel optim.

 

Sursa foto: pexels.com