Despre Noi

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, înființat în anul 2011, ca demers al celor trei membri fondatori, reprezentanți ai mediilor universitare, medicale și de cercetare din România: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF „Dr. Carol Davila”, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești. 

Centrul are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg. 

Lansarea acestui proiect are la bază o atentă analiză a stilului de viață modern din punctul de vedere al factorilor nutriționali care își pun amprenta asupra sănătății organismului uman, corecta evaluare a nevoii de informare în domeniu atât în rândul comunității medicale, cât și în cel al publicului larg, precum și identificarea nevoii de resurse destinate cercetării științifice la noi în țară. 

Ne-am orientat către bere deoarece dintre tipurile de alimente și băuturi preferate de români, deținând un rol important în alimentație prin frecvența de consum, berea s-a dovedit a fi puțin supusă studiului la noi în țară. Fiind o băutură populară, berea se află aproape zilnic pe mesele multor români, făcând fără îndoială parte din stilul lor de viață, cu influențe semnificative asupra organismului celor care o consumă. Ne-am propus să oferim publicului larg dar și comunității medicale, informații valide despre consumul moderat de bere asupra organismului uman pe baza unor studii științifice. 

În strânsă legătură cu obiectivul propus, în urma unui atent proces de selecție și evaluare Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție acordă anual burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. În program pot aplica studenți aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, cadre medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie sau cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.