Sănătatea în bucate

Alimentația sănătoasă și preparatele care se digeră ușor nu sunt opțiuni benefice pentru organism doar pe parcursul verii, când temperaturile sunt ridicate și trebuie să consumăm, de exemplu, produse cu un conținut ridicat de apă, ci este recomandat să avem un stil de viață echilibrat pe tot parcursul anului. Însă, în sezonul cald organismul depune, într-adevăr, un efort mai mare pentru a digera preparatele mai grele, bogate în grăsimi. Supele, salatele, ceaiurile reci sau smoothie-urile sunt un mod inteligent de a ne hidrata și, totodată, de a consuma alimente sănătoase și bogate în vitamine.

În plus, fructele și legumele proaspete, crude, conțin în mod natural mai multă apă. Prin urmare, consumul de produse ușoare, în special în forma lor naturală, contribuie semnificativ la nivelul de hidratare optim al corpului.

„O dietă sănătoasă este de obicei alcătuită din alimente bogate în nutrienți din toate grupele de alimente majore, de exemplu proteine ​​slabe, cereale integrale, grăsimi sănătoase, fructe și legume cât mai colorate. Obiceiurile alimentare sănătoase includ, de asemenea, înlocuirea alimentelor care conțin grăsimi trans, sare adăugată și zahăr, cu opțiuni mai nutritive. Vara avem la îndemână o mulțime de opțiuni în ceea ce privește legumele și fructele, acestea sunt bogate în vitamine, apă și sunt și foarte gustoase”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Sursă foto: Pexels.com