Potrivit unui studiu internațional, un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală. Microorganismele din tractul gastrointestinal uman au un impact direct asupra bunăstării organismului. Fiind o băutură naturală obținută printr-un proces de fermentare, berea conține microorganisme, polifenoli și alți compuși care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv și în plus, poate reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice.

Integrată într-un stil de viață sănătos și adoptând o alimentație echilibrată, care să conțină fibre, proteine, vitamine, minerale și carbohidrați, berea poate oferi organismului beneficii, fiind o băutură alcătuită din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie.  

„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată. Pe timpul verii este o foarte bună opțiune pentru hidratare însă este foarte important să nu uităm de moderație.  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați”, spune dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.