Hidratarea, importantă și în sezonul rece

Bere fără alcool

Cerealele, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B. Orzul este unul dintre ingredientele naturale ale berii, alături de apă, hamei și drojdie. Deși aportul caloric al acestei băuturi este relativ redus (105 kcal într-un pahar de 250 ml de bere cu 5% alcool și de 50 kcal într-un pahar de 250 ml de bere fără alcool), acesta se adaugă la consumul zilnic și trebuie luat în considerare la contorizarea caloriilor consumate în ziua respectivă. Însă, fie că vorbim de varianta cu alcool sau fără, berea furnizează organismului minerale precum siliciul, vitamina B9 și antioxidanți.

Consumul moderat de bere este definit de Organizația Mondială a Sănătății ca o cantitate de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați.

Shot cu ghimbir

Shot-ul cu ghimbir este o băutură concentrată și revigorantă care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Pentru a prepara un shot cu ghimbir sunt necesare doar câteva ingrediente: rădăcină de ghimbir, zeamă de lămâie și puțină miere. După ce au fost amestecate toate ingredientele și a fost obținută o băutură concentrată, poate fi consumată dintr-o singură înghițitură, ca un shot.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, poate contribui la reducerea senzației de greață și a răului de mișcare. În plus, susține sistemul imunitar datorită conținutului de antioxidanți și îmbunătățește digestia, ameliorând disconfortul gastrointestinal.

„Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun și mesele îmbelșugate și este important să ne aducem aminte să includem alimente variate în alimentație, care să contribuie nu doar la satisfacția papilelor gustative, ci și la menținerea sănătății noastre generale. Într-un context în care bucuria sărbătorilor aduce cu sine o varietate de preparate delicioase, îi încurajez pe toți să acorde o atenție deosebită alegerilor culinare. Este crucial să fim cumpătați în consumul de alimente, să ne hidratăm corespunzător și să nu neglijăm importanța momentelor petrecute alături de cei dragi. Sărbătorile nu sunt doar despre deliciile gastronomice, ci și despre bucuria de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Photo credits: Pexels