Berea consumată moderat poate fi integrată într-o dietă echilibrată, fiind compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, cereale și drojdie
Mai multe studii au demonstrat că berea consumată cu moderație poate fi integrată într-o dietă variată, având efecte benefice asupra organismului, contribuind inclusiv la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare. Rezultatele unui studiu realizat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție validează un posibil efect pozitiv asupra organismului, determinat de consumul moderat de bere. În urma studiului s-a constatat că sunt influențați factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge.
Pentru a obține efecte benefice asupra organismului, Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum moderat de bere: o cantitate de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați. Berea poate fi integrată astfel într-o dietă echilibrată, care să cuprindă alimente ce aparțin tuturor categoriilor de nutrienți necesari organismului, precum proteine, lipide, calorii, glucide și bineînțeles lichide.
„Una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume, berea, poate avea numeroase efecte benefice pentru organism. Berea este compusă în principal din apă, dar este bogată și în nutrienți – carbohidrați, aminoacizi, minerale, vitamine și polifenoli – rezultate în urma procesului de fermentare și preparare în mai multe etape. De exemplu, studiile arată că florile de hamei, utilizate pentru a oferi aromă și gust, conțin compuși fenolici, inclusiv flavonoide, care s-au dovedit a avea diferite activități biologice antioxidante, anticancerigene, antiinflamatorii, estrogenice și antivirale”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.