Beneficiile hidratării corespunzătoare

„Apa este cea mai bună soluție pentru a rămâne hidratat, însă și alte băuturi și alimente pot contribui la rehidratarea corpului. Sucurile de fructe și legume, laptele, ceaiurile din plante și chiar berea fără alcool pot fi opțiuni viabile. Berea fără alcool este totodată o sursă importantă de minerale, vitamine și antioxidanți, având un nivel caloric redus, de doar 105 calorii într-un pahar de 250 ml”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

  • Apa ajută la pierderea în greutate – apa stimulează metabolismul, ceea ce poate ajuta în procesul de slăbire. De asemenea, menține senzația de sațietate, prevenind astfel supraalimentarea.
  • Apa previne constipația – deși consumul de alimente bogate în fibre îmbunătățește digestia, aceasta nu este singura modalitate de a preveni constipația. Pentru un tranzit intestinal bun, consumul de lichide poate fi la fel de benefic. În plus, pe măsură ce apa ajută la digerarea alimentelor, contribuie totodată și la absorbirea nutrienților, vitaminelor și mineralelor.
  • Hidratarea menține creierul în stare optimă – pentru o acuratețe a sistemului cognitiv, creierul are și el nevoie de hidratare corespunzătoare. Lipsa hidratării adecvate va conduce inevitabil la o lipsă de concentrare și epuizare.

Sursa foto: pexels.com