Beneficiile consumului moderat de bere

1. Crește diversitatea bacteriilor intestinale
Consumul moderat de bere, de 330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați, poate crește diversitatea bacteriilor intestinale. De altfel, greutatea corporală, masa de grăsime corporală și markerii cardiometabolici serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu au suferit modificări semnificative.

2. Menține inima sănătoasă
Berea este o băutură aliment, iar unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziția berii este potasiul, cunoscut pentru susținerea activității cardiace. Datorită ingredientelor naturale din care este compusă, atunci când este consumată în cantități moderate, aduce beneficii organismului. Adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, poate preveni inclusiv bolile cardiovasculare. În urma unui studiu realizat de către dr. Marina Oțelea, derulat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a reconfirmat faptul că berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare, influențând factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui.

3. Hidratează
Berea fără alcool poate fi o bună opțiune de hidratare pe timpul verii și nu numai, având un conținut de peste 90% apă, oferind totodată organismului vitamine și minerale, fiind și o sursă de compuși bioactivi, precum polifenolii. În plus, berea poate furniza organismului minerale și antioxidanți, substanțe care ajută corpul să se refacă după efort fizic. Berea conține și carbohidrați, sodiu, potasiu și magneziu, care pot contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară.