Beneficiile alimentelor de sezon

Beneficiile alimentelor de sezon

Primăvara aduce propriile provocări pentru sănătatea și echilibrul organismului. Agenții patogeni prezenți pe parcursul iernii sunt la fel de activi și în lunile de primăvară. Prevenția și o alimentație echilibrată, care să conțină fructe și legume de sezon, lactate degresate, pește și carne slabă, pot contribui la menținerea sănătății organismului și la susținerea unui sistem imunitar pregătit pentru factorii externi. Când un agent patogen pătrunde în organism, sistemul imunitar este responsabil pentru determinarea gradului de severitate asupra organismului, cât și a timpului necesar până la restabilirea echilibrului. Astfel, sistemul imunitar reprezintă un scut de apărare care luptă pentru a păstra organismul sănătos și activ în orice moment al anului.

„Sistemul imunitar funcționează neîncetat pentru a putea menține organismul sănătos, cu atât mai mult în situațiile în care intervin diverse boli, însă are nevoie de nutrienți cheie pentru a construi anticorpi de protecție, proteine ​​și enzime pentru a menține funcționarea sistemului imunitar la nivel optim. Cea mai bună și la îndemână modalitate de a obține acești nutrienți rămâne alimentația echilibrată, care să conțină alimente bogate în vitamine. Chiar și cu un sistem imunitar bine dezvoltat, există totuși pași pe care îi putem urma pentru a-l menține puternic. Hidratarea este, de asemenea, esențială pentru menținerea sănătății. Pe lângă apă, și ceaiuri neîndulcite, și berea consumată cu moderație poate fi o sursă de hidratare care poate oferi totodată și nutrienți, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Sursa foto: pexels.com