4 alimente bogate în melatonină

1. Nucile

Nucile, migdalele, fisticul și caju sunt adesea considerate a fi alimente benefice pentru îmbunătățirea calității somnului. Deși cantitățile pot varia, nucile conțin melatonină, precum și minerale esențiale, cum ar fi magneziu și zinc, care sunt esențiale pentru organism. Rezultatele unui studiu clinic au arătat că administrarea de suplimente ce conțineau melatonină, magneziu și zinc în cazul adulților care sufereau de insomnie, a condus la un somn mai calitativ și mai odihnitor.

2. Cireșele

Cireșele reprezintă o altă sursă de melatonină la îndemână în acest sezon, ce pot ajuta organismul în reglarea somnului. În timpul celor zece luni ale anului, când cireșele sunt în afara sezonului, cele uscate, dar și sucul de cireșe (fără zahăr) pot fi înlocuitori buni. Cercetătorii recomandă consumarea acestora cu o oră înainte de culcare.

3. Ovăzul

O altă sursă de melatonină este ovăzul, una dintre cele mai bune cereale care pot îmbunătăți calitatea somnului. Ovăzul este bogat în vitamina B6, o vitamină anti-stres și melatonină. În plus, ovăzul este bogat atât în ​​calciu, cât și în magneziu, două minerale care ajută la îmbunătățirea somnului.

4. Berea

Studiile arată că melatonina prezentă în bere are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare. Acest hormon poate fi găsit în diferite alimente precum fructele și legumele, dar și în băuturile fermentate precum berea și vinul, ceea ce l-a determinat pe profesorul Javier Marhuenda să efectueze cercetarea „Melatonina în vin și bere: efecte benefice”, publicată recent în revista Molecules. Rezultatele cercetării arată că nivelul de melatonină variază în funcție de procesul de fermentare. Însă, chiar și în cantități mici, contribuția melatoninei asociată cu un consum moderat de bere este suficientă pentru a avea efecte benefice pentru organism.