2018: Lansare studiu „Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecți sănătoși”
În prezența reprezentanților mass media am anunțat rezultatele unei noi cercetări științifice realizată sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Studiul a fost realizat de către dr. Marina Oțelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Studiul a reconfirmat efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și scoate în evidență un posibil efect pozitiv, după consumul imediat al unei doze de bere asupra factorilor implicați în coagulare. Berea consumată moderat influențează factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge, în sensul că poate contribui la fluidizarea sângelui, astfel încât sângele să circule mai bine prin vase.