Mișcarea și odihna
Stilul de viață sedentar cauzat de perioada îndelungată de restricții de mișcare și de limitare a posibilităților de a face sport, poate duce la fluctuații semnificative ale greutății.
Mulți dintre noi își desfășoară activitatea de acasă, iar acest lucru poate fi un factor care să încurajeze sedentarismul. Însă chiar și în această situație se pot găsi modalități de a face mișcare: un program regulat de exerciții fizice acasă, mers de jos, urcarea scărilor în detrimentul folosirii liftului sau chiar putem încerca să lucrăm din picioare pentru scurte perioade în timpul zilei. Mișcarea fizică este o modalitate optimă de relaxare și de eliminare a stresului unei zile aglomerate. Este important să echilibrăm nivelul și tipul de efort și să ne hidratăm corespunzător.
Multe persoane au căzut în capcana de a pierde noțiunea timpului unei zile de lucru, ceea ce poate crea dezechilibre între timpul personal și cel profesional și poate afecta timpul dedicat somnului. Somnul este esențial la orice vârstă, alimentează mintea, reface și fortifică fiecare sistem din corp. Un adult sănătos are nevoie de șapte-nouă ore de somn pe noapte, iar persoanele peste 65 de ani au nevoie de până la opt ore. Bebelușii pot să doarmă chiar și 17 ore pe zi, în timp ce adolescenții și copiii mici au nevoie de minim 8 până la 12-15 ore de somn pentru a le permite creșterea și dezvoltarea.