Trei alimente populare în sezonul de vară, benefice pentru organism

Pepene roșu, sursă de hidratare

Nu mai este un secret că pepenele reprezintă o gustare ideală, iar pe lângă beneficiile cunoscute deja, acest fruct poate contribui la gestionarea diabetului și chiar la prevenirea riscului de a dezvolta boli de inimă și astm.

Pepenele este un fruct hidratant, bogat în micronutrienți, cu o mulțime de vitamine, fiind în același timp slab caloric. Conține aproximativ 45 de calorii /100 g, vitamina C și vitamina A, contribuind și la pierderea în greutate, datorită senzației de sațietate pe care o aduce.

Porumbul, benefic pentru digestie

Porumbul este una dintre cele mai simple și delicioase gustări ale verii. Porumbul face parte din familia cerealelor integrale și ajută la scăderea riscului de boli cronice precum bolile de inimă și diabetul de tip. Fibrele insolubile din porumb ajută la digestie, materiile alimentare trecând mai ușor prin tractul gastrointestinal și prin intestin.

În plus, conține o varietate de vitamine și minerale, de exemplu, este o sursă excelentă de potasiu, un nutrient esențial. Potasiul ajută la reglarea sistemului circulator, menținând un flux sanguin adecvat. Porumbul conține luteină, un carotenoid asemănător vitaminei A care se găsește mai frecvent în fructe și legume. Luteina este cunoscută pentru reducerea riscului de cataractă și alte afecțiuni oculare.

De asemenea, porumbul este bogat în fibre alimentare, care sunt necesare pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Berea fără alcool conține peste 90% apă

Având în componență peste 90% apă, dar și cereale, hamei și drojdie, berea furnizează organismului vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, un studiu realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a demonstrat că berea ajută la diminuarea țesutul adipos, deoarece arderile cresc în timpul mișcării, iar corpul este mai hidratat chiar și după efort fizic. Berea fără alcool poate favoriza o îmbunătățire a hidratării corporale, în special datorită cantității ridicate de apă din compoziție, dar și a vitaminelor și mineralelor: calciu, vitamine de tip B, magneziu, sodiu, fier și potasiu.

În plus, băuturile bogate în fibre, cum este berea, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos.

Sursă foto: Pexels.com