Trei alimente benefice pentru sistemul digestiv

Ghimbirul este un ingredient tradițional în medicina orientală, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea senzației de greață. De asemenea, s-a dovedit că această rădăcină scade aciditatea gastrică și reduce riscul de arsuri la stomac sau disconfort. Ghimbirul proaspăt are un compus puternic numit gingerol, care are proprietăți antioxidante și reduce inflamația. Astfel, poate ajuta organismul să lupte inclusiv împotriva bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă și afecțiuni ale plămânilor.

Somonul are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate și este bogat în proteine. Este una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 și conține, de asemenea, potasiu, fier și vitamina D. Somonul conține acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației din organism. Acizii grași Omega-3 ajută implicit și la reducerea inflamațiilor în cazul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale, intoleranțe alimentare și alte tulburări digestive, prin urmare, integrarea somonului în dietă, poate contribui la îmbunătățirea digestiei pe termen lung.

Bere consumată moderat

Berea este o băutură aliment, compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, drojdie și nu în ultimul rând, cereale, cunoscute pentru rolul important în alimentație, datorită conținutului ridicat de fibre. Berea, având ca ingredient de bază cerealele, îi îmbogățesc conținutul de vitamine de tip B, precum niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Astfel, poate fi integrată într-o dietă echilibrată. 

Mai mult, antioxidanții din cereale și hamei contribuie la îmbunătățirea răspunsului sistemului imunitar la acțiunea factorilor exteriori dăunători și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. 

Consumul de cereale integrale este asociat cu diverse beneficii, inclusiv un risc mai mic de a dezvolta diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială. Cerealele integrale sunt o bună sursă de fibre alimentare, importante pentru sistemul digestiv deoarece ajută la menținerea unei greutăți corporale optime și pot reduce nivelul indicelui glicemic după o masă bogată.