Patru alimente care nu trebuie să lipsească din dieta de vacanță

1. Pepene roșu

Pepenele este un fruct cu puține calorii și poate fi o gustare sigură și rapidă, fiind totodată bogat în vitamine. În plus, conține peste 92% apă și contribuie la hidratarea organismului pe timpul verii. De asemenea, conține o mulțime de nutrienți cum ar fi vitamina A, vitamina C, B6, potasiu și super-antioxidanții licopen și beta-caroten.

2. Dovlecel

Dovlecelul se poate integra cu succes în diverse diete, cum ar fi cea ketogenică, paleo sau vegană, având un conținut scăzut de carbohidrați. Cercetările sugerează că un consum de alimente bogate în carotenoizi ar putea încetini sau reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Potasiul pe care îl regăsim în dovlecei este, de asemenea, bun pentru tensiunea arterială, la fel ca și fibrele pentru sănătatea generală a inimii.

3. Bere

Berea este o băutură aliment, compusă din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie și este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Berea are un conținut de fibre alimentare situat între 1,87-2,02 g/l. Acestea sunt fibre solubile și se datorează orzului, unul dintre ingredientele berii. În plus, datorită conținutului ridicat de apă, berea fără alcool poate reprezenta și o foarte bună sursă de hidratare a organismului, deoarece conține carbohidrați și sodiu, elemente importante mai ales pentru recuperare după efort fizic.

4. Vinete

Salata de vinete este un preparat gătit adesea în bucătăriile din România. Mirosul de vinete proaspăt coapte este inconfundabil, iar o porție de salată de vinete poate reprezenta un prânz sănătos și rapid. În plus, vinetele sunt o sursă de compuși fenolici care acționează ca antioxidanți, fiind totodată bogate în fibre. Printre antioxidanții din vinete se numără antocianinele, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina.