Importanța vitaminelor în sezonul de toamnă – iarnă
Toamna și iarna aduc în general zile reci și întunecate, ploi abundente și umiditate crescută, factori care favorizează răspândirea mai accelerată a virusurilor. Există însă câteva soluții pentru a pregăti organismul corect și pentru a-l păstra energizat și protejat pe tot parcursul sezonului. Deși este foarte important să îi asigurăm organismului toți nutrienții de care are nevoie, în special în această perioadă a anului, de cele mai multe ori alegerea corectă a vitaminelor care nu trebuie să lipsească din dietă, poate deveni o provocare.
„Vitaminele sunt compuși de care organismul nostru are nevoie pentru a putea funcționa la nivel optim, inclusiv în sezonul rece când crește riscul de a ne îmbolnăvi. Deoarece organismul nu poate produce majoritatea vitaminelor, vitamina D fiind una dintre puținele excepții, trebuie să îi asigurăm aportul necesar prin alimentele pe care le consumăm zilnic. Vitaminele sunt esențiale pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă și fiecare dintre ele are un rol diferit. Apare însă inevitabil întrebarea – cum ne putem asigura aportul necesar în această perioadă a anului? Deși răspunsul corect poate varia de la o persoană la alta, este important să alegem o dietă variată, cu alimente de sezon, foarte bogate în nutrienți. Totodată, chiar dacă temperaturile scăzute ne determină să petrecem mai mult timp în interior, activitatea fizică este extrem de benefică. Mișcarea nu numai că ajută în lupta împotriva simptomelor de răceală sau gripă, dar poate reduce și probabilitatea de a ne îmbolnăvi”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Sursa foto: pexels.com.