Importanța hidratării în sezonul rece

Berea, consumată cu moderație, bogată în vitaminele B2, B3, B6, B9 și B12

Compusă exclusiv din ingrediente naturale, precum apă, cereale, hamei și drojdie, berea reprezintă o băutură cu un conținut bogat de antioxidanți naturali. Potrivit aportului său nutrițional, berea poate deveni o componentă benefică a dietei, oferind vitamine din grupul B, precum B2, B3, B6, B9 și B12, minerale, polifenoli și fibre.

Hameiul, cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, contribuie la întărirea sistemului imunitar, alături de vitaminele din grupul B prezente în bere. De asemenea, vitaminele de tip B contribuie la bunăstarea organismului și oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Este foarte important, totuși, ca berea să fie consumată cu moderație pentru a putea beneficia de aceste aspecte pozitive asupra sănătății.

Ritualul ceaiului de plante și beneficiile pentru organism

Ritualul ceaiului este o practică milenară ce aduce cu sine nu doar plăcerea unei băuturi calde, ci și numeroase beneficii pentru sănătate. Ceaiurile din plante oferă o serie de vitamine și substanțe nutritive care pot susține organismul, mai ales în sezonul rece.

Ceaiul de plante este adesea încărcat cu vitamine esențiale, precum vitamina C, recunoscută pentru rolul său în întărirea sistemului imunitar. Această vitamină ajută la combaterea răcelilor și a gripei, oferind o barieră naturală împotriva infecțiilor respiratorii.

Pe lângă vitamina C, ceaiurile de plante pot conține și vitamine de tip B, care susțin metabolismul și contribuie la menținerea energiei și vitalității. De asemenea, mineralele precum magneziul și potasiul pot fi regăsite în anumite ceaiuri, având un rol benefic în funcționarea optimă a organismului.

”Consumul regulat de ceaiuri din plante și lichide hidratează organismul și contribuie la menținerea sănătății căilor respiratorii. De asemenea, evitarea excesului de zahăr și a alimentelor procesate susține echilibrul organismului, întărindu-l în fața agresiunilor sezonului rece”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Photo credits: Pexels