Importanța alimentației în sezonul de toamnă

Pe măsură ce temperaturile se schimbă, semn că toamna se apropie, și rutina zilnică privind sănătatea trebuie adaptată. Pe lângă varietatea de fructe și legume proaspete, vara ne oferă și mult soare, iar în sezonul de toamnă lucrurile arată un pic diferit, organismul nostru având nevoie de un plus de îngrijire. Trecerea la zilele cu mai puțin soare și mai aglomerate poate fi o provocare. Din fericire, câteva modificări simple în ritualul zilnic pot aduce îmbunătățiri semnificative pentru starea noastră de sănătate.

Recolta de toamnă include o varietate de legume, rădăcinoase și fructe, ideale pentru a crea mese reconfortante pe măsură ce vremea începe să se răcească. În plus, legumele și fructele de toamnă sunt bogate în nutrienți, iar acest lucru reprezintă un plus pentru sănătatea organismului.

„Câteva lucruri simple pe care să le includem în ritualul zilnic, pot face diferența pentru a ne pregăti adecvat pentru acest sezon. Toamna este perioada în care este necesar să acordăm o atenție suplimentară organismului pentru a-l ajuta să se adapteze, fie că vorbim despre schimbările de temperatură sau zilele mai scurte. Alimentația este foarte importantă indiferent de sezon, deoarece alegând alimente pline de nutrienți, cum sunt cele de sezon, struguri, nuci și legume din familia cruciferelor, organismul primește un boost din cele mai bune vitamine”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.    

Surso foto – pexels.com.