Fibrele, pilonul sistemului digestiv

Fibrele reprezintă un element de bază pentru funcționarea optimă a sistemului digestiv. Ele contribuie la menținerea sănătății intestinale și reglează tranzitul. Secretul unui echilibru alimentar și pentru prevenirea disfuncțiilor tranzitului intestinal se află în consumul de fibre. Acestea pot fi ușor integrate în alimentație și se regăsesc în alimente precum nuci, cereale integrale sau chiar bere, fiind surse bogate în fibre.

Fibrele solubile din alimente precum berea provin din structura celulelor de orz, furnizând un aport valoros pentru organism.

Specialiștii în nutriție subliniază conexiunea esențială dintre consumul de fibre și asigurarea unei hidratări corespunzătoare. Deoarece fibrele au capacitatea de a reține apa, se recomandă consumul adecvat de lichide. Berea, având la bază cerealele și un conținut de peste 90% apă, se dovedește a fi o opțiune potrivită din această perspectivă. Efectele benefice pot fi obținute doar în contextul unui consum moderat de bere, respectiv 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați.

„O alimentație echilibrată și de asemenea, un stil de viață activ, reprezintă pachetul ideal în prevenirea afecțiunilor. Alimentația variată poate furniza organismului o mulțime de nutrienți, inclusiv proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Nutrienții contribuie la funcționarea corespunzătoare a organismului, sprijinind sistemul imunitar, menținând sănătatea inimii, a creierului și a altor organe vitale. Și în sezonul de toamnă, natura ne oferă o varietate de alimente, bogate în substanțe nutritive esențiale, de exemplu legumele cu frunze verzi (spanac, kale): Aceste legume sunt bogate în vitamine, cum ar fi vitamina A, K, C și minerale, fier și calciu”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.