Dr. Corina – Aurelia Zugravu

Corina - Aurelia Zugravu

Preşedinte – Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Dr. Carol Davila” Bucureşti, este medic primar în Nutriţie şi Igiena Alimentaţiei.

Absolventă a unui doctorat în Ştiinţe Medicale, are o experienţă de 19 ani în domeniul cercetării şi pedagogiei universitare.

În prezent, activează ca lector în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Dr. Carol Davila” Bucureşti şi este membru al echipei de cercetători a Institutului de Sănătate Publică Bucureşti, în cadrul Centrului Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar.

Este autoarea a numeroase studii în domeniul nutriţiei, în special studii care s-au concentrat pe analiza comportamentului legat de alimentaţie al diferitelor categorii de populaţie – relaţia dintre nivelul educaţional şi alegerea tipului de alimentaţie -, studii care au evidenţiat predilecţia populaţiei cu un nivel educaţional superior către alimentaţia sănătoasă.

Activitatea sa ştiinţifică şi de cercetare s-a concretizat de-a lungul timpului în cinci volume de specialitate şi în peste 100 de articole şi studii publicate.

Este membru afiliat al: Societăţii de Igienă şi Sănătate Publică din România, Association of Environmental Health and Protection of the DKMT Euroregion, International Epidemiological Association, International Union for Health Promotion and Education European Public Health Association.