Berea poate fi încadrată într-un stil de viață echilibrat și sănătos
„În procesul nostru spre o viață plină de vitalitate și bunăstare, sănătatea reprezintă unul dintre cele mai prețioase comori pe care le putem avea. Sănătatea nu înseamnă doar absența bolii, ci și o stare de echilibru fizic, mental și emoțional care ne permite să ne exprimăm întregul potențial și să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții. Prin alegeri inteligente și conștiente, prin nutriție adecvată, mișcare regulată și gândire pozitivă, putem construi o fundație solidă pentru o sănătate radiantă. Sănătatea este un dar prețios pe care ni-l facem nouă înșine și celor dragi, și reprezintă o investiție de durată”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Berea, o băutură veche cu o istorie îndelungată, este alcătuită din ingrediente naturale precum hameiul, cerealele, apa și drojdia. Hameiul, în special, joacă un rol esențial în procesul de fabricație, adăugând atât aroma caracteristică cât și unele proprietăți benefice. Datorită conținutului său de substanțe bioactive, hameiul a fost asociat cu efecte antioxidante și antiinflamatorii, contribuind la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere reprezintă 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați și poate fi încadrată într-un stil de viață echilibrat și sănătos:
- Protejarea sistemul cardiovascular: Cercetările sugerează că un consum moderat de bere poate contribui la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, prin creșterea nivelului de colesterol „bun”.
- Are un aport nutrițional: Berea poate conține vitamine din grupul B, fibre și minerale precum siliciu, care joacă un rol important în sănătatea oaselor.
- Relaxare și stres redus: Consumul moderat de bere poate avea un efect relaxant asupra corpului și minții, contribuind la reducerea stresului și a anxietății.