Alimentația în perioada sărbătorilor

Decembrie este acea perioadă a anului în care familiile se reunesc în locul în care se simt cel mai în siguranță: acasă. Totodată, este perioada în care au loc mai multe întâlniri festive și petreceri cu ocazia sărbătorilor, iar de cele mai multe ori acestea au în prim plan preparate culinare tradiționale și diverse băuturi. Deși este o perioadă mult așteptată, poate fi o provocare pentru cei care doresc să mănânce sănătos și să se mențină în formă. Însă planificarea din timp a meniului de sărbători, cantitatea și calitatea alimentelor pe care le alegem, pot reprezenta secretul pentru a mânca ceea ce ne face plăcere și totodată pentru a ne menține sănătoși.

„Sărbătorile tradiționale includ adesea o cantitate mare de mâncare ce este de cele mai multe ori bogată în calorii. Cercetările arată că majoritatea adulților pot lua în greutate în această perioadă din cauza tentațiilor culinare, însă putem face alegeri inteligente cu privire la produsele pe care consumăm, astfel încât să ne putem bucura de preparatele care ne plac fără a pune în pericol sănătatea”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.